Appeltaart Recepten
Ik denk dat iedereen wel eens een appeltaart heeft gegeten en misschien zelfs heeft gebakken. Er bestaan dus ook heel veel varianten. Vooral doe van Oma was altijd de lekkerste, maar hoe maak je die ook alweer? Hieronder een verzameling van appeltaart recepten. Ken je er zelf eentje en staat deze er niet bij stuur 'm dan naar mij via het contactformulier.
Oma's appeltaart (klassiek)
125 gram koude boter
300 gram tarwebloem
180 gram suiker
1 ei, 1 eierdooier
1 kg lichtzure appels
sap van 1/2 citroen
50 gram walnoten
1 el notenmoes
1 snufje kaneel
vorm van 28 cm doorsnee
1el slagroom
1 eierdooier
(100 gram gewelde rozijnen)
Stap 1 De boter in kleine stukjes snijden en met de bloem, 100 gram suiker, het ei en de eierdooier tot een gladde deeg kneden. 3/4 van het deeg in de springvorm doen en daarbij een rand vormen van 3 cm hoog. De vorm en de rest van het deeg een half uurtje in de koelkast zetten.
Stap 2 De appels schillen, in stukken snijden (niet te klein) en de klokhuizen verwijderen. De notenmoes vermengen met het citroensap en de rest van de suiker en over de appels verdelen. Notenmoes kun je vaak nog halen bij reformzaken. De walnoten grof hakken en met de kaneel door de appels mengen.
Stap 3 De rest van het deeg met een beetje bloem uitrollen en in repen snijden. De oven voorverwarmen op 180 graden. Het appelmengsel over de deegbodem verdelen. De deegrepen er in ruitvorm opleggen en de randen goed aandrukken.
Stap 4 De appeltaart in de hete oven ongeveer 45 min bakken tot de bovenkant mooi bruin is. Op de helft van de baktijd de slagroom met de eierdooier goed kloppen en hiermee de deegrepen bestrijken. Als je harde appels gebruikt dan iets langer in de oven houden.
Eet smakelijk! Stuur eventueel een fotootje van je taart dan plaats ik 'm hierbij.